0744 252 573     contact@psalmiicantati.ro
Psalmii Cantati

 • Psalmii Cantati
  Dragi prieteni,

  Ne bucurăm să vă punem la dispoziție cel mai proaspăt titlu al Editurii Psalmii Cântați, intitulat: PSALMII: cântările Duhului Sfânt – Locul psalmilor în închinarea adusă lui Dumnezeu – Ce putem învăța de la o biserică care cântă psalmii de 500 de ani  Această carte conține o colecție de nouă eseuri despre cântul Psalmilor scrise de opt autori diferiți dar care au un lucru în comun: convingerea că Psaltirea este cea mai potrivită carte de cântări pentru Biserica creștină.

  Cu toate că Asociația și Editura Psalmii Cântați nu aderă la principiul cântului exclusiv al psalmilor în închinare, pe care îl apără autorii acestei publicații - și nici la principiul cântului acapella, considerăm că aceste eseuri merită aduse în atenția publicului creștin din România din următoarele motive:
  (1) Este benefic să interacționăm cu alte tradiții creștine care prețuiesc Biblia la fel de mult ca și noi dar care au ajuns să aibă o înțelegere diferită asupra subiectului cântării în închinarea creștină. Acest lucru este cu atât mai important cu cât considerăm că avem aceeași rădăcină istorică (Reforma Protestantă).

  Creștinii evanghelici din România au îmbrățișat imnologia în mod exclusiv fără să fie conștienți că, în cea mai mare parte din istoria Bisericii, psalmodia a fost principala formă de cântare. Mai mult, va fi un lucru nou pentru mulți evanghelici să afle că și astăzi există biserici și denominațiuni creștine care aderă la principiul istoric de-a cânta numai Psalmii. Un astfel de exemplu este Biserica Reformată Prezbiteriană din Scoția, poate cea mai fidelă moștenitoare a Puritanilor, care cântă Psalmii în mod exclusiv de la Reformă până în ziua de azi. O parte din autorii acestei cărți fac parte din această denominațiune.

  Am da dovadă de smerenie să le ascultăm părerea și să ne întrebăm ce putem învăța de la ei. Totodată vom fi provocați într-un mod sănătos de-a ne întreba de ce credem ceea ce credem și de acceptăm anumite practici liturgice în timp ce le respingem pe altele.

  (2) Această carte aduce un plus de material față de celelalte publicații ale editurii de până în prezent, ca și expunerea principiul regulativ în închinare, expunerea pe larg a tuturor pasajelor din Noul Testament care vorbesc despre cântul Psalmilor, suficiența Psaltirii pentru închinarea creștină, cristologia Psalmilor, răspunsuri la cele mai importante obiecții care s-au adus (și de aduc) la cântul Psalmilor și o discuție despre aspectele problematice ale imnologiei.

  Cartea poate fi achiziționată aici: https://www.psalmiicantati.ro/psalmii-cantarile-duhului-sfant

  Aici puteți citi unul din capitole, inititulat: Prezența constantă a lui Hristos in Psalmi
  Cantarile_Duhului_Capitolul_8.pdf

  Iată cuprinsul cărții:

  Coperta verso:


   

  Cantarile_Duhului_Capitolul_8.pdf


  Mesaje  Pentru a vedea mesajele trebuie sa va
  Autentificati
  Verified by VISA MasterCard SecureCode
  powered by
  Folosim cookies pentru a va oferi o experienta mai buna - Detalii