0756 822 806     psalmiicantati@gmail.com
Psalmii Cantati

  • Psalmii Cantati
    Psalmii - cantarile Duhului Sfant
    Cod produs: psc0003
    40 Lei
    Cantitate   
    Adauga in cos


    Coperta: Brosata
    Editura: Psalmii Cantati
    ISBN: 978-606-95469-3-2
    Descriere
    Ne bucurăm să vă punem la dispoziție acest volum intitulat: PSALMII: cântările Duhului Sfânt – Locul psalmilor în închinarea adusă lui Dumnezeu – Ce putem învăța de la o biserică care cântă psalmii de 500 de ani, o colecție de nouă eseuri despre cântul Psalmilor scrise de opt autori diferiți dar care au un lucru în comun: convingerea că Psaltirea este cea mai potrivită carte de cântări pentru Biserica creștină. Cu toate că Asociația și Editura Psalmii Cântați nu aderă la principiul cântului exclusiv al psalmilor în închinare, pe care îl apără autorii acestei publicații - și nici la principiul cântului acapella, considerăm că aceste eseuri merită aduse în atenția publicului creștin din România din următoarele motive:

    (1) Este benefic să interacționăm cu alte tradiții creștine care prețuiesc Biblia la fel de mult ca și noi dar care au ajuns să aibă o înțelegere diferită asupra subiectului cântării în închinarea creștină. Acest lucru este cu atât mai important cu cât considerăm că avem aceeași rădăcină istorică (Reforma Protestantă). Creștinii evanghelici din România au îmbrățișat imnologia în mod exclusiv fără să fie conștienți că, în cea mai mare parte din istoria Bisericii, psalmodia a fost principala formă de cântare. Mai mult, va fi un lucru nou pentru mulți evanghelici să afle că și astăzi există biserici și denominațiuni creștine care aderă la principiul istoric de-a cânta numai Psalmii. Un astfel de exemplu este Biserica Reformată Prezbiteriană din Scoția, poate cea mai fidelă moștenitoare a Puritanilor, care cântă Psalmii în mod exclusiv de la Reformă până în ziua de azi. O parte din autorii acestei cărți fac parte din această denominațiune. Am da dovadă de smerenie să le ascultăm părerea și să ne întrebăm ce putem învăța de la ei. Totodată vom fi provocați într-un mod sănătos de-a ne întreba de ce credem ceea ce credem și de acceptăm anumite practici liturgice în timp ce le respingem pe altele.

    (2) Această carte aduce un plus de material față de celelalte publicații ale editurii de până în prezent, ca și expunerea principiul regulativ în închinare, expunerea pe larg a tuturor pasajelor din Noul Testament care vorbesc despre cântul Psalmilor, suficiența Psaltirii pentru închinarea creștină, cristologia Psalmilor, răspunsuri la cele mai importante obiecții care s-au adus (și de aduc) la cântul Psalmilor și o discuție despre aspectele problematice ale imnologiei.

    *****

    Dorința noastră nu este să creăm controversă, ci să chemăm creștinii din România la o reconsiderare a învățăturii Scripturii și a practicii istorice dominante în acest domeniu. „Este convingerea mea fermă că singurul standard care contează este felul în care Judecătorul nostru final ne evaluează pe fiecare dintre noi, inclusiv în privința felului în care ne închinăm Lui. Sper ca, pe măsură ce citiți această carte, să fiți provocați să vă gândiți că închinarea pe care Dumnezeu o acceptă este cea pe care El a stabilit‑o, nu aceea pe care o alege omul.” - Donald MacDonald, din Prefață.

    „Singura cale de a merge înainte constă în a merge înapoi. Răspunsul la confuzia și apostazia larg răspândite constă în recuperarea adevărurilor îmbrățișate cândva din inimă – și, într‑adevăr, asumate prin jurământ –, dar acum în mare parte abandonate și uitate. Este convingerea tuturor celor care contribuie la această carte că recuperarea cântării serioase, inteligente și spirituale neacompaniate a psalmilor în lauda bisericii este o parte majoră a pocăinței și reînnoirii atât de necesare în biserică astăzi.” - Kenneth Stewart, din Introducere.

    ****************

    Cuprins

    Despre Asociația Psalmii Cântați

    Prefață ‒ Donald Macdonald

    Introducere ‒ Kenneth Stewart

    I. Ce ar trebui să cântăm în închinarea adusă lui Dumnezeu? - Kenneth Stewart

    II. Cântul psalmilor în închinarea adusă lui Dumnezeu - William Maclean

    III. Cristos în toți psalmii - Donald Balfour IV. Lauda sanctuarului - William Mackay

    V. Cântați cântarea Domnului - John Keddie VI. Laudă vindecătoare - David Murray

    VII. Este Psaltirea îndeajuns? - David Silversides

    VIII. Prezența constantă a lui Cristos în Psalmi - Matthew Vogan

    IX. Ce ar trebui să acompanieze închinarea noastră? - Kenneth Stewart Anexă – Raportul special în privința închinării publice - John Murray & William Young



    Din aceeasi categorie
    Mesaje



    Pentru a vedea mesajele trebuie sa va
    Autentificati
    Verified by VISA MasterCard SecureCode
    powered by