0756 822 806     psalmiicantati@gmail.com
Psalmii Cantati

 • Psalmii Cantati
  Psalmii: Cantarile lui Isus
  Cod produs: psc0001
  35 Lei
  Cantitate   
  Adauga in cos


  Coperta: Brosata
  Editura: Psalmii Cantati
  ISBN: 978-973-88771-6-0
  Descriere


  Psalmii: Cantarile lui Isus – autor: Michael LeFebvre

  Cartea Psalmilor este cartea de cantari a Bibliei! Prin ea Dumnezeu a daruit Bisericii Sale din toate timpurile cel mai mare cadou muzical: o culegere de 150 de imnuri insuflate de Duhul Sau! Asemenea celorlalte parti din Scriptura, Psalmii sunt in intregime Cuvantul lui Dumnezeu pentru noi. Dar, spre deosebire de restul textelor inspirate divin, ei au si menirea de a deveni cuvintele noastre adresate lui Dumnezeu in cantare.

  Entuziasmul Noului Testament pentru Psaltire merge insa si mai departe de atat si ne invata sa‑L recunoastem pe Isus ca pe Mai Marele Cantaretilor care ne conduce in inchinare prin aceste cantari. Psalmii sunt cantarile lui Isus, iar crestinii de azi trebuie sa invete sa‑I redescopere vocea in acestea! Prin urmare, autorul Michael LeFebvre crede ca in biserica de azi noi ratam ceva important prin faptul ca doar citim psalmii, fara sa‑i si cantam. Crestinii de astazi s‑ar imbogati redescoperind practica istorica a cantatului psalmilor, impartasita de apostoli, de Parintii Bisericii si de bisericile Reformei Protestante. Daca nu ati cantat niciodata psalmii si, foarte important, daca doriti sa aveti cheia intelegerii cantului lor, atunci ar trebui sa cititi aceasta carte. 

  Despre autor:

  Michael LeFebvre este pastor la Biserica Reformata Prezbiteriana Christ Church din Indianapolis, S.U.A. Do­me­niul sau de cercetare la nivel de master (Reformed Presbyterian Theological Seminary, Pittsburgh) si de doc­to­rat (University of Aberdeen, Scotia) include rolul legii in Israelul antic si studii in Cartea Psalmilor. Printre cartile scrise de el se numara: The Liturgy of Creation: Understanding Calendars in Old Testament Context (2019), The Gospel and Sexual Orientation (2012), Our Triune God: Living in the Love of the Three‑in‑One (2011), Collections, Codes, and Torah: The Re‑characterization of Israel’s Written Law (2006). Este sotul pictoritei in acuarela Heather Winslow LeFebvre (vezi: www.thenaturejournaler.com) si tatal a doua fiice si trei fii. 

  ISBN 978-973-88771-6-0 


  Cuprinsul cartii:


  Prefata la editia in limba romana

  Despre autor

  Prefata. O introducere la psalmi facuta de un cantaret al psalmilor

  1. Cartea Psalmilor: doar o citim sau si cantam din ea – conteaza diferenta?

  2. Puterea psalmodierii: doua particularitati ale psalmilor biblici

  3. Cantand cu Isus (partea I): recunoasterea lui Cristos in „conversatiile de lauda”

  4. Cantand cu Isus (partea a II‑a): Cristos in psalmii de pocainta si in evenimentele davidice

  5. Confuzie si slava (partea I): folosirea psalmilor conform menirii lor

  6. Confuzie si slava (partea a II‑a): blestemarea prin credinta cu psalmii de blestem

  7. Confuzia face loc slavei: psalmii ne conduc spre lauda

  Epilog. Castigarea razboaielor inchinarii: o reforma moderna prin restabilirea psalmodierii
  Din aceeasi categorie
  Mesaje  Pentru a vedea mesajele trebuie sa va
  Autentificati
  Verified by VISA MasterCard SecureCode
  powered by