0744 252 573     contact@psalmiicantati.ro
Psalmii Cantati

 • Psalmii Cantati


  DE SERIA CLAUDIA

  Adunarea Oastea Domnului ISUS BIRUITORUL
  Galați


  ”Să-L lăudați în veci pe DOMNUL
  cu psalmi și cânturi care-I plac,
  căci fericit e omul
  care
  de DOMNUL se va teme-n veac”
  Psalmul 112:1 (versificat din Cântările Psalmilor)

      Psalmii, mesajul lor, versurile și muzicalitatea lor, poartă în ei o mireasmă cerească, un farmec sfânt, un parfum duhovnicesc.
       E imposibil să descrii în cuvinte frumusețea muzicii, după cum nu se poate descrie gustul unui fruct deosebit. Cine vrea să înțeleagă, trebuie să mănânce. Cine dorește să cunoască dulceața Psalmilor, a mesajului și melodiilor (ce pătrund în adâncul sufletului), a părtășiei cu Isus prin cântare, trebuie să intre personal în această legătură sfântă, să guste, să cânte și să descopere.

  ”Gustați și veți vedea cu toții
  ce bun e DOMNUL și-ndurat.
  Ferice-n veci de omul care
  se-ncrede-n EL cu-adevărat!”
  Psalmul 34:8 (versificat din Cântările Psalmilor)

       Cum am început să cânt Psalmii?

       Este la fel ca atunci când te îndrăgostești: nu mai știi cu exactitate momentul, punctul de plecare. Un lucru e sigur: inima îți este legată pentru totdeauna.

       O parte din Psalmi se cântau deja în Adunare atunci când am venit eu; la început câțiva, apoi din ce în ce mai mulți. Faptul acesta mă face să cred că mi-au fost mereu aproape.

       Am crescut în omul dinlăuntru într-o atmosferă influențată de Psalmi. A fost un avantaj deosebit pentru că Domnul Hristos, a Cărui Ființă este din abundență prezentă în Psalmi, e gata prin aceștia să mângâie, să învețe, să întărească sufletul. Nu a existat vreo stare interioară pe care să nu o găsesc atât de potrivit descrisă în Psalmi... Este fascinantă împletirea strigătelor inimii după Domnul, după ajutorul Său, cu răspunsul Lui; e un dialog între noi și EL, pe care Psalmii îl redau foarte frumos.

  ”Încredeți-vă-n EL, popoare,
  În orice-mprejurări v-aflați,
  EL este adăpostul nostru,
  Lui inimile vă vărsați!”
  Psalmul 62:8 (versificat din Cântările Psalmilor)

       De-a lungul timpului am avut privilegiul acesta: să aducă Domnul în viața mea copii ai Lui cu o râvnă și o iubire molipsitoare pentru cântul Psalmilor, începând cu fratele Niculiță Moldoveanu, familia Eftenaru, Mihai Seria, apoi frați și surori din adunarea locală implicați în slujba de cântare, și încheind cu fratele Eugen Tămaș. Sunt fascinată de felul cum i-a folosit Domnul în lucrarea aceasta, am fost puternic inspirată și influențată de ei.

       Mi-am dorit și eu să mă apropii mai mult, să-i știu pe toți cei 150 de Psalmi cu părțile lor, am încercat să-i cunosc și pe cei care nu se cântau în Biserică, am ascultat înregistrările cu Psalmii interpretați de fratele Moldoveanu, iar pe alții i-am învățat cu ajutorul unei aplicații pentru partituri din calculator. Fiecare Psalm nou învățat e ca un teritoriu cucerit: simți că-ți aparține.

    Timpul de părtășie cu Domnul, atât cel personal, cât și cel din adunare, este mult îmbogățit de Psalmi. Când sunt în grabă și nu reușesc să cânt, parcă nu este completă închinarea înaintea Lui. Fiecare căutare a Feței Domnului este o întâlnire de dragoste într-o atmosferă plăcută, în care, pe lângă împărtășirea gândurilor și dorințelor, a planurilor și trăirilor, ar trebui să existe și muzica, cântatul pentru Domnul Isus și împreună cu EL.
       Iar uneori, când sunt doar Psalmi în momentele duhovnicești, parcă e de-ajuns; ei exprimă foarte bine ce I-aș spune Domnului cu propriile cuvinte.

        Iată, am redat aceste lucruri și doresc să fie folositoare și prețioase în relația cu Domnul, iar EL să primească o închinare plăcută.

  ”Istorisiți-I slava prin neamurile tari,
  printre popoare spuneți minunile Lui mari!”
  Psalmul 96:3 (versificat din Cântările Psalmilor)

      Una dintre minuni e posibilitatea de a cânta Psalmii, de a-i avea în versuri și pe note. Da, Psalmii sunt cu-adevărat o minune de la Domnul.

    Și acum gata: haideți să mergem înaintea Domnului cu niște Psalmi! EL abia așteaptă părtășia cu noi prin rugăciune și cântare.

       ”Din EL, prin EL, și pentru EL sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.” 

  Aici puteți asculta Psalmul 119 (integral) cântat de Corul de Tineri ai Adunării Oastea Domnulului Isus Biruitorul din Galați, cor din care sora Seria Claudia este membră:  O altă mărturie similară din aceeași adunare este cea a Manuelei Sandu pe care o puteți citi sau asculta în format audio mai jos:   

  Mesaje  Pentru a vedea mesajele trebuie sa va
  Autentificati
  Verified by VISA MasterCard SecureCode
  powered by
  Folosim cookies pentru a va oferi o experienta mai buna - Detalii