Eugen Tamas
Cu ocazia specială a lansării noii ediții a volumului CÂNTĂRILE PSALMILOR – Psaltirea versificată și așezată pe muzică de Nicolae Moldoveanu și Traian Dorz, Asociația și Editura Psalmii Cântați a organizat o conferință despre cântul psalmilor prin care ne-am dorit să redescoperim bogăția acestei practici biblice și istorice.
„CÂNTAȚI LUI DUMNEZEU PSALMI!” a fost titlul acestui eveniment inspirat din porunca lui Dumnezeu din Coloseni 3:16: „Cuvântul lui Cristos să locuiască în voi din belşug, învăţându-vă şi sfătuindu-vă unii pe alţii cu toată înţelepciunea, cântându-I lui Dumnezeu psalmi, imnuri şi cântări duhovniceşti, cu recunoştinţă în inimile voastre.”
În cadrul celor cinci sesiuni nu doar că am cântat Psalmii dar am și explorat bogățiile inepuizabile ale acestei Cărți de cântări a Bibliei prin intermediul prelegerilor, a sesiunilor Q & A și a discuțiilor de tip panel.
Conferința a avut loc vineri, 30 septembrie și sâmbătă, 1 octombrie 2022 la Oradea în sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor.
Conferința a început prin Chemarea la închinare din Psalmul 81, care apoi a fost cântat parțial:
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/zgtrPDB6Nd8" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Apoi s-a cântat Psalmul 24:
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ccf7ybb9q4Q" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
După aceea am avut un Cuvânt de salut, pe care îl puteți viziona aici:
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/rF9eiDWc1Bk" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
CÂTEVA GÂNDURI DUPĂ CONFERINȚĂ
Când mă gândesc la conferința “Cântați lui Dumnezeu Psalmi – ediția I” nu pot decât să fiu foarte încurajat și foarte mulțumitor Domnului pentru bogăția de binecuvântări revărsate peste părtășia noastră! Prima conferință despre cântul Psalmilor din istoria țării noastre a fost o adevărată reușită – spre gloria Domnului! Iată câteva din aspectele de care îmi amintesc cu bucurie și mulțumire:
NUMĂR MARE & DIVERS DE PARTICIPANȚI
În primul rând, am fost surprins de numărul mare de participanți. Și dacă ar fi venit 10 oameni ar fi fost o minune pentru mine. Pentru o lucrare care a început în urmă cu un an și jumătate să vină peste 170 de participanți la primul eveniment organizat, este un mare lucru. Pe lângă asta, prezența online a fost și mai mare, atât ca număr de participanți în timp real cât și de vizualizări ulterioare (ex. prima sesiune are aproape 1.000 vizualizări). Asta înseamnă că există un interes crescând față de cântul Psalmilor iar acest lucru nu poate fi decât încurajator și îmbucurător!
DIVERSITATE GENERAȚIONALĂ & CONFESIONALĂ
Nu doar că au fost mulți participanți dar lucru care m-a surprins cu adevărat a fost să văd atât de mulți tineri, single și mai ales familiști. Faptul că tinerii se arată interesați de cântul Psalmilor este cu adevărat un lucru încurajator. S-au săturat de apele superficiale ale cântărilor contemporane și vor să pătrundă spre adâncimile cântărilor lui Dumnezeu. Să văd părinți și copii cântând Psalmii și exprimându-și entuziasmul de-a lua psaltirea și de-a o folosi în închinarea din familie a fost o bucurie de nespus. Dar la fel de mult m-a surprins diversitatea confesională. Bazat pe formularul de înscriere, am avut frați baptiști, penticostali, creștini după Evanghelie, reformați și prezbiterieni. Acest lucru este o dovadă în plus că Psaltirea este cartea de cântări a tuturor credincioșilor din orice loc, vreme și confesiune. Psalmii unifică poporul lui Dumnezeu nu doar trans-confesional dar și trans-generațional. Ce minunat lucru: să cântăm cântările pe care le-au cântat creștinii din toate veacurile!
INTERNAȚIONAL
Un alt lucru surprinzător a fost să văd numărul mare de participanți din alte orașe ale țării și mai ales din alte țări. Am avut frați din Brazilia, Canada, Statele Unite, Scoția, Olanda, Italia, Grecia, Republica Moldovă și Ungaria. Am avut un grup de frați din Italia care au venit expres pentru conferință. Un alt frate a venit expres din Grecia.
CÂNTUL PSALMILOR
*rapiditatea cu care oamenii au învățat psalmii. S-a confirmat că melodiile nu sunt dificile de învățat.
MULȚI TINERI -familiști -copii
CLERICI & LAICI
AU TRECUT PSALTIRI
STAND DE CARTE BOGAT -Ed. PC -Jubilate -Corul Evg. -
IMPRESIILE ALTORA (să pun poze)
OCAZIA SPECIALĂ
Precum s-a menționat anterior, ocazia specială a acestei conferințe este lansarea noii ediții a volumului CÂNTĂRILE PSALMILOR: Psaltirea versificată și așezată pe muzică de Nicoale Moldoveanu și Traian Dorz.
După 70 de ani de la nașterea ei și după 22 de ani de la prima publicare, această comoară este dezgropată și readusă în atenția credincioșilor români. Cântările Psalmilor este singura Psaltire din istoria țării noastre care cuprinde textul integral al celor 150 de Psalmi sub formă versificată și așezată pe muzică. Această carte s-a născut din camaraderia sfântă dintre Richard Wurmbrand, Nicoale Moldoveanu și Traian Dorz. Este rodul muncii a trei ani de zile, din care o parte s-a desfășurat în închisoare. Versificările sunt fidele traducerii D. Cornilescu și în același timp pline de frumusețe poetică. Fiecare Psalm beneficiază de o melodie proprie iar partiturile sunt armonizate pe patru voci de însuși N. Moldoveanu.
După un an și jumătate de muncă ne bucurăm să o putem prezenta în forma actuală. Volumul se va putea obține, începând cu 15 septembrie, în schimbul unei donații, pe pagina: www.psalmiicantati.ro sau în cadrul conferinței la standul Editurii Psalmii Cântați (vezi mai jos).
La link-ul următor puteți afla multe alte detalii despre această Psaltire: www.psalmiicantati.ro/cantarile-psalmilor
VORBITORI
Jonathan Hunt
Vorbitorul principal al conferinței este pastorul Jonathan Hunt de la Biserica Reformată Prezbiteriană Armor Bible din Orchard Park, New York, Statele Unite ale Americii. Jonathan are 13 ani de experiență misionară și pastorală, atât în Taiwan cât și în Statele Unite. Anterior a slujit în calitate de stagiar în departamentul de închinare și muzică sub îndrumarea respectatului Dr. William Wymond în cadrul bisericii First Presbyterian Church din Jackson, Mississippi, iar apoi ca asistent didactic sub îndrumarea lui Dr. J. Ligon Duncan III în cadrul Reformed Theological Seminary. El deține un masterat în teologie de la Reformed Theological Seminary. Din 2017 este păstorul bisericii Armor Bible Reformed Presbyterian unde slujește alături de soția sa Heather.
Mai multe despre Jonathan și biserica sa găsiți aici: https://armorpca.org/people/jonathan-hunt/
Marius D. Cruceru
La fel de mult ne bucurăm să-l avem ca și vorbitor pe fratele Marius D. Cruceru, director Departament de Teologie, Muzică şi Ştiinţe socio-umane din cadrul Universității Emanuel din Oradea. De la începutul Asociației Psalmii Cântați, dumnealui a fost un sprijin și un sfătuitor constant. Pasiunea sa pentru Psalmi, împletită cu talentul său muzical deosebit, a dat naștere albumului Psalmi ca muzică de cameră – David Unplugged.
Îl puteți asculta aici: https://archive.org/details/PsalmiCaMuzicDeCamer
Mai multe despre fratele Marius găsiți aici: https://www.emanuel.ro/profesor/prof-univ-dr-marius-d-cruceru și aici: https://mariuscruceru.ro/
Emanuel Bălăceanu, Iosif Lazăr
În cadrul sesiunii speciale de lansare a Psaltirii se va desfășura o discuție de tip panel cu Emanuel Bălăceanu, persoana care a îngrijit noua ediție, cu Iosif Lazăr, editorul primei ediții, alături de alți contribuitori.
MUZICĂ
Suntem deosebit de onorați de prezența Corului de Tineri ai Adunării Oastea Domnului „Isus Biruitorul” din Galați care ne va conduce în cântul psalmilor. Această adunare cântă Psalmii din volumul Cântările Psalmilor în mod regulat de 17 ani. Ei au pregătit câțiva psalmi pe patru voci pentru a oferi participanților o pregustare a tuturor celor 150 de psalmi așa cum i-a armonizat fratele N. Moldoveanu dar în cea mai mare parte se va cânta la unison în stil congregațional.
La link-urile de mai jos puteți asculta Psalmul 119 cântat în întregime de acest cor, cât și alte cântări din volumul Cântările Bibliei de N. Moldoveanu și T. Dorz.
Psalmul 119 Playlist:
https://youtube.com/playlist?list=PLAqRbXm8vzaS-KHh2A9cGWqQr6hk67-_y
Cântările Bibliei:
https://youtube.com/playlist?list=PLAqRbXm8vzaQY8UmweDErkmGbpIIDhLyx
De asemenea, la link-ul următor puteți citi mărturia Emanuelei Sandu, una dintre coriste, despre influența cântului psalmilor din volumul Cântările Psalmilor asupra vieții ei de credință și asupra bisericii:
https://www.psalmiicantati.ro/crescand-intr-o-adunare-in-care-se-canta-psalmii-o-marturie
ÎNSCRIEREA
Intrarea este gratuită! Cu toate acestea, avem rugămintea să vă înscrieți cât mai devreme pentru a știi aproximativ la ce număr de oameni să ne așteptăm. Sala găzduiește maxim 150 de locuri. Dacă știm din timp că vom depăși acest număr vom căuta o sală mai mare. Înscrierea se face prin una din următoarele modalități:
1. Formular Google (ideal): https://forms.gle/o89DszbPFtvwEXf18
2. E-mail la adresa: eugen.tamas85@gmail.com
3. SMS/ WhatsApp/ telefonic la: 0744 252 573
5. Facebook Messenger: PsalmiiCantati
PROGRAMUL
În funcție de anumite detalii care pot apărea ulterior, programul poate suferi modificări:
VINERI, 30 SEPT.
1800 Recepție
1830 - 2030 Sesiunea 1: Cântul psalmilor, rânduiala Evangheliei + Q & A (Jonathan Hunt)
SÂMBĂTĂ, 1 OCT.
0930 - 1100 Sesiunea 2: Cântul psalmilor, exemplul apostolic + Q & A (Jonathan Hunt)
1100 - 1130 Pauză de cafea
1130 - 1300 Sesiunea 3: Lansarea cărții Cântările Psalmilor (Eugen, Emanuel Bălăceanu, Iosif Lazăr)
1300 - 1500 Pauză de masă
1500 - 1600 Sesiunea 4: Despre cântul psalmilor și proiectul David Unplugged (Marius Cruceru)
1600 – 1630 Pauză de cafea
1630 – 1830 Sesiunea 5: Cântul psalmilor, datoria creștinului + Q & A (Jonathan Hunt)
PREGĂTEȘTE-TE SĂ CÂNȚI PSALMII
Suntem conștienți că majoritatea credincioșilor din România nu sunt familiarizați cu practica cântului psalmilor și nici cu volumul CÂNTĂRILE PSALMILOR. Din acest motiv dorim să vă punem la dispoziție un pliant cu acei psalmi care vor fi cântați în cadrul conferinței pentru a vă familiariza cu ei. Pliantul va include partiturile muzicale, versurile cât și un link unde puteți asculta acel psalm pe YouTube:
Descarcă pliantul aici: Selectie_Psalmi_Conferinta.pdf
MÂNCARE
Muzeul Țării Crișurilor nu are prevăzută sală de mese sau un restaurant în incinta sa, motiv pentru care nu putem asigura masa participanților. Vom asigura doar cafea și gustare. În ce privește masa, vă recomandăm patru locații apropiate unde aveți la dispoziție o diversitate de restaurante:
1. PIAȚA UNIRII & STRADA V. ALECSANDRI
Vezi lista de restaurante aici: https://www.visitoradea.com/ro/what-to-see/strada-vasile-alecsandri
2. LOTUS CENTER
Vezi lista de restaurante aici: https://lotus-center.ro/distractie/
3. LOTUS RETAIL PARK
Vezi lista de restaurante aici: https://lotusretailpark.ro/restaurante-si-cafenele/
4. PRIMA SHOPS
Vezi lista de restaurante aici: https://restaurantguru.com/Galerii-Comerciale-Prima-Shops-Oradea-ml
CAZARE
Pentru participanții care vin din afara orașului, din păcate nu putem pune la dispoziție locuri de cazare gratuite dar ne bucurăm să vă îndrumăm spre următoarele locații cu prețuri bune:
1.Campus Colegiul Biblic Est European (revenim cu detalii)
2. Campus Universitatea Emanuel (revenim cu detalii)
STAND DE CARTE
Alături de volumul Cântările Psalmilor, ne bucurăm să vă punem la dispoziție toate titlurile Editurii Psalmii Cântați la un preț promoțional de conferință. În magazinul nostru online găsiți mai multe informații cu toate acestea: https://www.psalmiicantati.ro/magazin
Pe lângă aceste cărți veți putea achiziționa și volumul biografic apărut recent: Nicolae Moldoveanu – 100 de ani de la naștere, scris de Speranța-Doina Cătană, ediția a 2-a.
De asemenea, în cadrul standului veți putea explora o mulțime de Psaltiri, cărți și tot felul de resurse pe marginea Psalmilor și a cântului lor, atât în română cât și în alte limbi.
CONFERINȚA ON LINE
Conferința se va transmite în direct (livestream) la link-ul: https://www.youtube.com/c/PsalmiiCantati și ulterior toate sesiunile vor fi arhivate și pentru a putea fi vizionate ulterior.
PARCARE
Muzeul dispune de o parcare proprie. Accesul în parcare este prin strada Calea Armatei Române 1/B (introduceți pe GoogleMaps: ITM Bihor (Inspectoratul Teritorial de Muncă)
Incercați acest link: https://goo.gl/maps/PCzPsZN5BVVaNMKK9
ALTE RESURSE
Până la conferință vă invităm să vă bucurați de cele peste 800 de videouri de pe canalul de YouTube al lucrării noastre: www.youtube.com/psalmiicantati cât și de cele peste 100 de articole de pe site-ul nostru: www.psalmiicantati.ro/blog
Vă așteptăm cu drag!
În numele echipei Psalmii Cântați,
Eugen Tămaș
NUMĂR MARE & DIVERS DE PARTICIPANȚI
În primul rând, am fost surprins de numărul mare de participanți. Și dacă ar fi venit 10 oameni ar fi fost o minune pentru mine. Pentru o lucrare care a început în urmă cu un an și jumătate să vină peste 170 de participanți la primul eveniment organizat, este un mare lucru. Pe lângă asta, prezența online a fost și mai mare, atât ca număr de participanți în timp real cât și de vizualizări ulterioare (ex. prima sesiune are aproape 1.000 vizualizări). Asta înseamnă că există un interes crescând față de cântul Psalmilor iar acest lucru nu poate fi decât încurajator și îmbucurător!
DIVERSITATE GENERAȚIONALĂ & CONFESIONALĂ
Nu doar că au fost mulți participanți dar lucru care m-a surprins cu adevărat a fost să văd atât de mulți tineri, single și mai ales familiști. Faptul că tinerii se arată interesați de cântul Psalmilor este cu adevărat un lucru încurajator. S-au săturat de apele superficiale ale cântărilor contemporane și vor să pătrundă spre adâncimile cântărilor lui Dumnezeu. Să văd părinți și copii cântând Psalmii și exprimându-și entuziasmul de-a lua psaltirea și de-a o folosi în închinarea din familie a fost o bucurie de nespus. Dar la fel de mult m-a surprins diversitatea confesională. Bazat pe formularul de înscriere, am avut frați baptiști, penticostali, creștini după Evanghelie, reformați și prezbiterieni. Acest lucru este o dovadă în plus că Psaltirea este cartea de cântări a tuturor credincioșilor din orice loc, vreme și confesiune. Psalmii unifică poporul lui Dumnezeu nu doar trans-confesional dar și trans-generațional. Ce minunat lucru: să cântăm cântările pe care le-au cântat creștinii din toate veacurile!
INTERNAȚIONAL
Un alt lucru surprinzător a fost să văd numărul mare de participanți din alte orașe ale țării și mai ales din alte țări. Am avut frați din Brazilia, Canada, Statele Unite, Scoția, Olanda, Italia, Grecia, Republica Moldovă și Ungaria. Am avut un grup de frați din Italia care au venit expres pentru conferință. Un alt frate a venit expres din Grecia.
CÂNTUL PSALMILOR
*rapiditatea cu care oamenii au învățat psalmii. S-a confirmat că melodiile nu sunt dificile de învățat.
MULȚI TINERI -familiști -copii
CLERICI & LAICI
AU TRECUT PSALTIRI
STAND DE CARTE BOGAT -Ed. PC -Jubilate -Corul Evg. -
IMPRESIILE ALTORA (să pun poze)
OCAZIA SPECIALĂ
Precum s-a menționat anterior, ocazia specială a acestei conferințe este lansarea noii ediții a volumului CÂNTĂRILE PSALMILOR: Psaltirea versificată și așezată pe muzică de Nicoale Moldoveanu și Traian Dorz.
După 70 de ani de la nașterea ei și după 22 de ani de la prima publicare, această comoară este dezgropată și readusă în atenția credincioșilor români. Cântările Psalmilor este singura Psaltire din istoria țării noastre care cuprinde textul integral al celor 150 de Psalmi sub formă versificată și așezată pe muzică. Această carte s-a născut din camaraderia sfântă dintre Richard Wurmbrand, Nicoale Moldoveanu și Traian Dorz. Este rodul muncii a trei ani de zile, din care o parte s-a desfășurat în închisoare. Versificările sunt fidele traducerii D. Cornilescu și în același timp pline de frumusețe poetică. Fiecare Psalm beneficiază de o melodie proprie iar partiturile sunt armonizate pe patru voci de însuși N. Moldoveanu.
După un an și jumătate de muncă ne bucurăm să o putem prezenta în forma actuală. Volumul se va putea obține, începând cu 15 septembrie, în schimbul unei donații, pe pagina: www.psalmiicantati.ro sau în cadrul conferinței la standul Editurii Psalmii Cântați (vezi mai jos).
La link-ul următor puteți afla multe alte detalii despre această Psaltire: www.psalmiicantati.ro/cantarile-psalmilor
VORBITORI
Jonathan Hunt
Vorbitorul principal al conferinței este pastorul Jonathan Hunt de la Biserica Reformată Prezbiteriană Armor Bible din Orchard Park, New York, Statele Unite ale Americii. Jonathan are 13 ani de experiență misionară și pastorală, atât în Taiwan cât și în Statele Unite. Anterior a slujit în calitate de stagiar în departamentul de închinare și muzică sub îndrumarea respectatului Dr. William Wymond în cadrul bisericii First Presbyterian Church din Jackson, Mississippi, iar apoi ca asistent didactic sub îndrumarea lui Dr. J. Ligon Duncan III în cadrul Reformed Theological Seminary. El deține un masterat în teologie de la Reformed Theological Seminary. Din 2017 este păstorul bisericii Armor Bible Reformed Presbyterian unde slujește alături de soția sa Heather.
Mai multe despre Jonathan și biserica sa găsiți aici: https://armorpca.org/people/jonathan-hunt/
Marius D. Cruceru
La fel de mult ne bucurăm să-l avem ca și vorbitor pe fratele Marius D. Cruceru, director Departament de Teologie, Muzică şi Ştiinţe socio-umane din cadrul Universității Emanuel din Oradea. De la începutul Asociației Psalmii Cântați, dumnealui a fost un sprijin și un sfătuitor constant. Pasiunea sa pentru Psalmi, împletită cu talentul său muzical deosebit, a dat naștere albumului Psalmi ca muzică de cameră – David Unplugged.
Îl puteți asculta aici: https://archive.org/details/PsalmiCaMuzicDeCamer
Mai multe despre fratele Marius găsiți aici: https://www.emanuel.ro/profesor/prof-univ-dr-marius-d-cruceru și aici: https://mariuscruceru.ro/
Emanuel Bălăceanu, Iosif Lazăr
În cadrul sesiunii speciale de lansare a Psaltirii se va desfășura o discuție de tip panel cu Emanuel Bălăceanu, persoana care a îngrijit noua ediție, cu Iosif Lazăr, editorul primei ediții, alături de alți contribuitori.
MUZICĂ
Suntem deosebit de onorați de prezența Corului de Tineri ai Adunării Oastea Domnului „Isus Biruitorul” din Galați care ne va conduce în cântul psalmilor. Această adunare cântă Psalmii din volumul Cântările Psalmilor în mod regulat de 17 ani. Ei au pregătit câțiva psalmi pe patru voci pentru a oferi participanților o pregustare a tuturor celor 150 de psalmi așa cum i-a armonizat fratele N. Moldoveanu dar în cea mai mare parte se va cânta la unison în stil congregațional.
La link-urile de mai jos puteți asculta Psalmul 119 cântat în întregime de acest cor, cât și alte cântări din volumul Cântările Bibliei de N. Moldoveanu și T. Dorz.
Psalmul 119 Playlist:
https://youtube.com/playlist?list=PLAqRbXm8vzaS-KHh2A9cGWqQr6hk67-_y
Cântările Bibliei:
https://youtube.com/playlist?list=PLAqRbXm8vzaQY8UmweDErkmGbpIIDhLyx
De asemenea, la link-ul următor puteți citi mărturia Emanuelei Sandu, una dintre coriste, despre influența cântului psalmilor din volumul Cântările Psalmilor asupra vieții ei de credință și asupra bisericii:
https://www.psalmiicantati.ro/crescand-intr-o-adunare-in-care-se-canta-psalmii-o-marturie
ÎNSCRIEREA
Intrarea este gratuită! Cu toate acestea, avem rugămintea să vă înscrieți cât mai devreme pentru a știi aproximativ la ce număr de oameni să ne așteptăm. Sala găzduiește maxim 150 de locuri. Dacă știm din timp că vom depăși acest număr vom căuta o sală mai mare. Înscrierea se face prin una din următoarele modalități:
1. Formular Google (ideal): https://forms.gle/o89DszbPFtvwEXf18
2. E-mail la adresa: eugen.tamas85@gmail.com
3. SMS/ WhatsApp/ telefonic la: 0744 252 573
5. Facebook Messenger: PsalmiiCantati
PROGRAMUL
În funcție de anumite detalii care pot apărea ulterior, programul poate suferi modificări:
VINERI, 30 SEPT.
1800 Recepție
1830 - 2030 Sesiunea 1: Cântul psalmilor, rânduiala Evangheliei + Q & A (Jonathan Hunt)
SÂMBĂTĂ, 1 OCT.
0930 - 1100 Sesiunea 2: Cântul psalmilor, exemplul apostolic + Q & A (Jonathan Hunt)
1100 - 1130 Pauză de cafea
1130 - 1300 Sesiunea 3: Lansarea cărții Cântările Psalmilor (Eugen, Emanuel Bălăceanu, Iosif Lazăr)
1300 - 1500 Pauză de masă
1500 - 1600 Sesiunea 4: Despre cântul psalmilor și proiectul David Unplugged (Marius Cruceru)
1600 – 1630 Pauză de cafea
1630 – 1830 Sesiunea 5: Cântul psalmilor, datoria creștinului + Q & A (Jonathan Hunt)
PREGĂTEȘTE-TE SĂ CÂNȚI PSALMII
Suntem conștienți că majoritatea credincioșilor din România nu sunt familiarizați cu practica cântului psalmilor și nici cu volumul CÂNTĂRILE PSALMILOR. Din acest motiv dorim să vă punem la dispoziție un pliant cu acei psalmi care vor fi cântați în cadrul conferinței pentru a vă familiariza cu ei. Pliantul va include partiturile muzicale, versurile cât și un link unde puteți asculta acel psalm pe YouTube:
Descarcă pliantul aici: Selectie_Psalmi_Conferinta.pdf
MÂNCARE
Muzeul Țării Crișurilor nu are prevăzută sală de mese sau un restaurant în incinta sa, motiv pentru care nu putem asigura masa participanților. Vom asigura doar cafea și gustare. În ce privește masa, vă recomandăm patru locații apropiate unde aveți la dispoziție o diversitate de restaurante:
1. PIAȚA UNIRII & STRADA V. ALECSANDRI
Vezi lista de restaurante aici: https://www.visitoradea.com/ro/what-to-see/strada-vasile-alecsandri
2. LOTUS CENTER
Vezi lista de restaurante aici: https://lotus-center.ro/distractie/
3. LOTUS RETAIL PARK
Vezi lista de restaurante aici: https://lotusretailpark.ro/restaurante-si-cafenele/
4. PRIMA SHOPS
Vezi lista de restaurante aici: https://restaurantguru.com/Galerii-Comerciale-Prima-Shops-Oradea-ml
CAZARE
Pentru participanții care vin din afara orașului, din păcate nu putem pune la dispoziție locuri de cazare gratuite dar ne bucurăm să vă îndrumăm spre următoarele locații cu prețuri bune:
1.Campus Colegiul Biblic Est European (revenim cu detalii)
2. Campus Universitatea Emanuel (revenim cu detalii)
STAND DE CARTE
Alături de volumul Cântările Psalmilor, ne bucurăm să vă punem la dispoziție toate titlurile Editurii Psalmii Cântați la un preț promoțional de conferință. În magazinul nostru online găsiți mai multe informații cu toate acestea: https://www.psalmiicantati.ro/magazin
Pe lângă aceste cărți veți putea achiziționa și volumul biografic apărut recent: Nicolae Moldoveanu – 100 de ani de la naștere, scris de Speranța-Doina Cătană, ediția a 2-a.
De asemenea, în cadrul standului veți putea explora o mulțime de Psaltiri, cărți și tot felul de resurse pe marginea Psalmilor și a cântului lor, atât în română cât și în alte limbi.
CONFERINȚA ON LINE
Conferința se va transmite în direct (livestream) la link-ul: https://www.youtube.com/c/PsalmiiCantati și ulterior toate sesiunile vor fi arhivate și pentru a putea fi vizionate ulterior.
PARCARE
Muzeul dispune de o parcare proprie. Accesul în parcare este prin strada Calea Armatei Române 1/B (introduceți pe GoogleMaps: ITM Bihor (Inspectoratul Teritorial de Muncă)
Incercați acest link: https://goo.gl/maps/PCzPsZN5BVVaNMKK9
ALTE RESURSE
Până la conferință vă invităm să vă bucurați de cele peste 800 de videouri de pe canalul de YouTube al lucrării noastre: www.youtube.com/psalmiicantati cât și de cele peste 100 de articole de pe site-ul nostru: www.psalmiicantati.ro/blog
Vă așteptăm cu drag!
În numele echipei Psalmii Cântați,
Eugen Tămaș