0756 822 806     psalmiicantati@gmail.com
Psalmii Cantati

 • Psalmii Cantati
  Cantati o cantare noua
  Cod produs: psc0012
  40 Lei
  Cantitate   
  Adauga in cos
  Descriere

  Cântați o cântare nouă - Recuperarea cântului psalmilor în Biserica de azi

  Editori: Joel R. Beeke și Anthony T. Selvaggio

  ***********

  Cartea Psalmilor ocupă un loc unic în Scriptură deoarece ea conține atât Cuvântul lui Dumnezeu către oameni cât și cuvintele oamenilor către Dumnezeu. Din nefericire, cântul psalmilor nu mai este o parte integrală a închinării din cele mai multe biserici evanghelice. În această carte, 13 cercetători erudiți și respectați cheamă biserica la a redescoperi comorile Psalmilor pe măsură ce examinează istoria cântului lor, prezintă motive biblice pentru utilizarea lor liturgică în formă cântată și articulează valoarea practică pe care ne-o pot da. 

  „Această carte explorează bogatul context istoric, biblic, teologic și pastoral care demonstrează un angajament stăruitor față de folosirea Psalmilor în închinarea bisericii de azi. Pentru cei care cântă psalmii în mod exclusiv, această carte îi va ajuta să înțeleagă și mai bine soliditatea tradiției lor. Pentru cei care cântă numai imnuri și cântări moderne, această carte îi va provoca să-și reconsidere neglijența față de psalmi. Mai presus de toate, acest volum invită toți cititorii să redescopere frumusețea și bogăția rugăciunii modelate de Biblie și astfel să experimenteze harul surprinzător oferit nouă de un Dumnezeu care nu doar că ne cheamă să-I aducem închinare dar ne și ghidează și inspiră în modul cum trebuie s-o facem.” - John D. Witvliet, director și profesor, Calvin Institute of Christian Worship din cadrul Calvin College și Calvin Theological Seminary, Grand Rapids, Michigan, S.U.A. și autorul cărții The Biblical Psalms in Christian Worship: A Brief Introduction & Guide to Resources (2007). 

  „Este trist faptul că o mare parte din biserica contemporană nu își cunoaște propria istorie a închinării și cât de vital a fost cântul psalmilor în aceasta. Cartea de față nu doar că prezintă această istorie dar și explorează motivele biblice, teologice și cristologice care ne ajută să înțelegem cât de benefic este cântul psalmilor. Recuperarea acestei practici va ajuta poporul lui Dumnezeu să se exprime în mod deplin în închinare, nu doar cântând psalmii de laudă ci și dând glas durerilor și luptelor vieții prin psalmii de lamentare. Această carte nu li se adresează doar acelora care vor să cânte psalmii în mod exclusiv ci tuturor credincioșilor care doresc să-și îmbogățească închinarea prin cântul psalmilor.” - Richard P. Belcher Jr., profesor al Vechiului Testament la Reformed Theological Seminary, Charlotte, Nort Carolina, S.U.A și autorul cărții The Messiah and the Psalms: Preaching Christ from all the Psalms (2006)

  Contribuitori: Joel R. Beeke, Hughes Oliphant Old, Michael LeFebvre, W. Robert Godfrey, Terry Johnson, Derek Thomas, Rowland Ward, Malcolm Watts, Robert Cathart, J.V. Fesko, D. G. Hart, David P. Murray și Anthony T. Selvaggio.

  Din aceeasi categorie
  Mesaje  Pentru a vedea mesajele trebuie sa va
  Autentificati
  Verified by VISA MasterCard SecureCode
  powered by